luni, 28 septembrie 2009

Usurel cu... politica pe Jepii Mari

Asaaaaa... ne'am intors din micul concediu. Nu o sa dau detalii eu, poze si povesti gasiti la Andreea. Eu voiam sa va povestesc despre o mica surpriza pe care am avut'o pe Jepii Mari, in coborire.

Cum ne dadeam noi ultimele resurse de energie la coborire prin pustietate si ne miram ca nu vedem tipenie de om, ne aparu in fata un... politician. Nu dau numele omului, becher, persoana importanta (acu' ceva ani, acum s'a tras mai in spate) ca sa nu'l pindeasca gazetele de scandal la poalele Bucegilor si sa'i stric drumetiile solitare. L'am recunoscut imediat si m'am trezit dindu'i binete si intrind in vorba cu el. Andreea, inteleapta ca de obicei, m'a lasat sa ma fac de panarama de unul singur.

Acu', de la intilnirea respectiva, ma tot gindesc la reactiile pe care le'am avut. Vocea, in primul rind, era ca a unui adolescent excitat ca s'a intilnit cu profesorul de romana, in week'end, la discoteca. "Ete mah, si asta are bucurii d'astea mundane ca si noi!". Apoi m'am apucat sa indrug banalitati si sa fac poante de autobaza. In fine, m'am prins la timp ca trebuie sa ma opresc, i'am urat omului drum bun si am avut macar prezenta de spirit sa nu incerc sa'i string electoral mina.

Omul a fost mai mult decit decent, mi'a acceptat tirada amabil-distant (oare citi tembeli ca mine o fi intilnit la viata lui?) si a raspuns neutru. Nimic arogant, ceea ce a mai adaugat citeva bile albe la parerea buna pe care o aveam deja despre el. Asta si conditia fizica impecabila de care dadea dovada, impresionanta pentru virsta lui (as vrea sa am acelasi tonus si eu la 63 de ani).

Dar nu pentru ca sa'mi fac autocritica m'am apucat de scris postul asta ci pentru ca ma tot zgiriie pe creier 2 intrebari:

1. In asemenea hal s'au rupt politicienii de noi, ceilalti, incit am ajuns sa fim socati atunci cind ii intilnim in situatii, de altfel, absolut normale? Si nu e trist daca e asa?

2. In asemenea hal am ajuns noi, ceilalti, incit intilnirea cu un politician sa ne faca sa ne fisticim, sa devenim adolescentini si sa cedam presiunii momentului? (sau poate numai mie mi s'a intimplat, sau poate numai cu unii politicieni)

Ma rog! O sa ma mai roada un timp problema. In special ridicolul comportamentului meu. Daca ajunge pe aici, foarte improbabil, il rog sa'mi ierte stingacia.

Si, in loc de incheiere,

Stimate domn, tot respectul!

3 comentarii:

  1. Ion, aceasta nu este o ghicitoare. Nu am postat'o ca sa te prinzi tu sau altcineva cu cine m'am intilnit eu pe munte. Si vorbeam foarte serios cind spuneam ca vreau sa las omul in anonimat, chiar o merita.

    Ah, si inca ceva. Ion draga, sint dintre acei oameni carora nu este nevoie sa li se explice ce li s'a intimplat. Nu am niciodata privirea coiotului caruia taman i'a explodat in mina ultimul pachet venit de la ACME. Asa ca, daca tot ce ai de spus este sa ma lamuresti ca tocmai mergeam pe munte si am dat peste o piatra, mai bine nu.

    P.S. Pentru cei care nu sint Ion si citesc asta, a mai existat un comentariu mai sus pe care l'am sters. Iar asta este explicatia pentru comentator.

    RăspundețiȘtergere
  2. Despre rautate si superioritate fata de ceilalti.
    Draga MBadragan, esti acid pina la penibil. Eu doar am facut un comentariu, mi-am expus parerea. Tu in schimb ai raspuns la un comentariu pe care nu ai vrut sa-l postezi cu o superioritate nejustificata. De unde pina unde rautatea asta ? Si probabil te crezi si fair.
    Ei bine, chiar daca nu te intereseaza, iti comunic ca m-ai dezamagit prin modul in care ai raspuns, si promit ca nici nu voi mai citi gindurile tale pentru ca ai un caracter indoielnic

    RăspundețiȘtergere
  3. @Ion O mica explicatie intii: comentariul tau a fost sters pentru ca divulga numele celui despre care scriam. Am fost destul de explicit in postarea mea in legatura cu dorinta de a'i pastra anonimatul (oricit de penibila poate parea dorinta asta). Din nefericire platforma blogspot nu permite editarea comentariilor (sau nu am descoperit eu cum se face), asa ca singura varianta ramasa a fost stergerea lui. In privinta stergerii, as fi facut asta si daca ar fi venit comentariul din partea celui mai bun prieten, fara nici o remuscare.

    In privinta aciditatii, fiind blogul meu, finantat din resurse de timp proprii, cred ca imi pot permite sa atentionez pe cei care comenteaza aici ca nu ma intereseaza platitudinile. Mi'ar placea sa intelegi ca stergerea comentariului si aciditatea raspunsului sint reactii la 2 aspecte diferite ale primului tau comentariu.

    Si nu, nu cred ca a fost fair. A fost arogant, superior, condescendent. Asta sint eu. Ma cred mai bun decit majoritatea oamenilor (cu dovezi) si cred ca este o prostie sa neg asta. Si imi place sa discut, in direct sau virtual, cu oameni de aceeasi calitate cu mine (sau cu bune perspective de a deveni asa). M'am saturat de zimbete conventionale si de prostii acceptate doar pentru ca fiecare are dreptul la o opinie.

    Dar, te asigur, esti binevenit in discutie oricind ai ceva semnificativ de spus.

    RăspundețiȘtergere