sâmbătă, 29 august 2009

Cu soferi - partea a IIa

Se pare ca aventurile mele egiptene cu soferi nu se mai termina. Dupa ce m'am prapadit anterior de ris cu unul dintre ei, dupa cum va povesteam in postarea anterioara, de data asta risul a fost pastrat numai pentru mine, in gind.

Ii stiti pe aia care verbalizeaza totul? "Acum o sa pun niste sare. Acum o sa ma asez la masa si asaaa... maninc si un cartofior, si putina brinzica.... asaaaa.... sa bem si niste apica...". Ei bine, am intilnit un sofer care gesticula totul.

Cred ca fusese balerin intr'o viata anterioara. Nu doar ca avea o mobilitate incredibila a miinilor, uneori de'a dreptul eleganta, dar se putea observa la el o adevarat compulsie de a le misca. Daca drumul facea o curba la dreapta, degetele miinii drepte indicau directia cu cel putin 50 de metri inainte. Daca punea centura de siguranta, inainte de a duce mina la ea indica, cumva discret, spre ea. Cam tot ce facea si tinea de condusul masinii era indicat in prealabil printr'o eleganta si discreta miscare a palmei sau degetelor.

Si, peste toate astea, de admirat miscarile ample ale bratului drept la schimbarea vitezelor. Mina facea, bine intinsa si domoala, aproape un semicerc la trecerea de la o viteza la alta. Balerinistic!

Poate singurul lucru care a intunecat experienta a fost slalomul turbat pe care il facea printre masini la 140-160 la ora. Noroc ca nu am o problema cu viteza.

3 comentarii:

  1. da, cred ca inconstient cerea permisiunea cuiva pentru ceea ce are de gand sa faca... interesant.

    Dar cum e ma' aia sa razi in gand? ce tare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Posibil, m'am gindit si eu la asta.

    Evident ca rideam doar in sinea mea. Doar nu eram sa'i behai omului in fata la fiecare colt sau de fiecare data cind schimba vitezele.

    Hehe... asta imi aduce aminte de o faza din liceu. Era sa ne dea profesoara de fizica afara din clasa pe mine si pe colegul de banca pe motiv de ris. Genul de om cu care atunci cind ne porneam nu ne opream cite juma' de ora. Sub amenintarile ei ne'am oprit. Pina am scris pe banca "hai sa ridem in scris". La care el a adaugat, tot pe banca, "hihi". Rezultatul a fost mutarea mea in prima banca si interdictia de a mai sta vreodata impreuna la ora de fizica.

    Cred ca risul este una din senzatiile care se poate experimenta in cele mai multe feluri si cu cele mai diverse motive.

    RăspundețiȘtergere